21 October 2010

Rianti Cartwright murtad??


agak-agak korang ingat tak gambar kat atas ni berkaitan dengan apa??? tak ingat pun tak apa lah...diba jawab je..haha dulu kita pernah dihujani dengan fenomena Ayat-ayat cinta iaitu sebuah filem cinta yang dikatakan Islamic daripada Indonesia..berdasarkan adaptasi novel oleh penulis terkenal Habiburrahman El-Shirazi..Pelakon utama dalam filem ini seperti mana di dalam gambar diatas iaitu Rianti Rhiannon Cartwright yang memegang watak Aisha isteri kepada Fahri dikatakan telah keluar daripada Islam dengan kata nama lain murtad..ketika berita ini disiarkan terdapat lagi 2 orang pelakon Indonesia yang turut murtad..maklumat lanjut disini..

Rianti Cartwright merupakan pelakon terkenal di Indonesia yang juga banyak berlakon di dalam sinetron yang berkonsepkan Islamic seperti Munajah Cinta yang seingat diba pernah ditayangkan di TV9..pelakon ini dikatakan telah meninggalkan Islam dan berkahwin dengan kekasihnya, Cas..Perkahwinan mereka berlangsung di Gereja Old St Patrick, New York, Amerika Syarikat.Rianti juga dikatakan sudah murtad sebelum berkahwin lagi, berdasarkan risalah yang dikeluarkan sebuah gereja di Jakarta Selatan.

p/s: now Ayat-Ayat Cinta dah habis musim..beralih arah ke Ketika Cinta Bertasbih


13 pok pek:

marinahunny said...

hi diba, thanks singgah blog akak..

ntah hape2 diorang ni kan..senang2 je..

Seri said...

1st time tengok Rianti dalam filem Ayat2 cinta. dia dapat bawa watak Aisha dengan baik sekali. tapi bila dengar berita ni,.... sayangnya

bertapa beruntungnya kita dilahirkan dalam Islam

Sorry, lama tak singgah blog Diba

ahsfantasy24 said...

astaghfirullah..
mnyampah ny ktdie tu,
huk3~

si biskut said...

tiada sapa yg mampu kalau Tuhan telah tunjukan kuasanya...Biarlar,hanya Dia yang maha mengetahui.

diba said...

@marinahunny
came2..he tu la cam buat men2 je

diba said...

@Seri
tu la..syg nyr ptut dh jd contoh kn..ermm alhamdulilah kite ni kan

diba said...

@ahsfantasy24
tu la..nk wat cmne..dh dye nk jd cm2..

diba said...

@si biskut
yee2.btul..Allah je yg mngetahui~

diba said...

@si biskut
yee2.btul..Allah je yg mngetahui~

diba said...

@si biskut
yee2.btul..Allah je yg mngetahui~

attoae said...

subhanallah...
arap2 berita nihh tak betui laa...
sayang yang teramat...

diba said...

@attoae
xpastilah..ni pun tau dari new indon sndri..trsebar mluas..hrap kita dplihara oleh Allah

Anonymous said...

Awesome informasi, banyak terima kasih kepada penulis artikel. Ini bisa dimengerti bagi saya sekarang, efektivitas dan pentingnya adalah pikiran-boggling. Terima kasih sekali lagi dan semoga berhasil!