17 October 2010

Kotak : Episod 1


Kotak Kayu + Dalam Tanah =Keranda

Hari ni nak cerita pasal keranda..tapi bukan nak tazkirah tentang sakaratul maut...hu cuma perasaan ni geram sangat beberapa hari lepas sebab berasa seolah-olah diperkotak katik kan di dalam kotak kayu..tapi bukan diba duduk dalam kotak kayu or keranda..sebenarnya geram dengan satu movie kat cinema sekarang,baru ni main redah je pergi tengok movie..konon-konon tak nak la tengok cerita melayu..so pilih la cerita omputih...ha..tajuk macam ok..siap 18 tahun keatas je..keluar wayang frust je...huk2 ..


tajuk movie : BURIED

pelakon : sorang je tak ingat nama dye..he and ada ular seekor

tempat : kotak kayu lebih tepat keranda sahaja..terang and gelap dalam tu je..ha

bahan-bahan : handphone and mancis


jalan cerita dye simple je..orang tu ditanam hidup-hidup selepas ditahan..then lepas sedar tengok-tengok lam keranda..mengisahkan bagaimana dye cuba untuk menyelamatkan dirinya keluar daripada keranda..endingnya mati juga tertimbus dengan pasir...huh! mybe ada orang lain kata best...pendapat orang kan lain-lain ...daa~

p/s :entry ni bermulanya episod yang bertemakan kotak dan jalan cerita yang berbeza untuk episod seterusnya...hee


20 pok pek:

Me said...

uih,sad ending eh?
xsuke betol klu citenye yg sad ending..nak yg hepi endg je sume...huh...bile tgk kt dlm paper muvie ni,nmpk cam style gak..suke cite2 survival ni..tp dah diba ckp xbest..huhu....

diba said...

@Me
tau xpe..skurng2 nye ase xrugi la lau hepi ending..yg pling frust nye..movie tu 1 jam lbih..sume babak dalam keranda tu je..ha2..bohsan kot

Ade3 said...

eh ada blog la. haha.

Me said...

oo..bosan ea?
mknenye sorg je ke pelakonnye?
tp klu die wat hepi endg, konpem suke ngan cite ni...w/pon babak 1 jam dlm keranda 2 je..agaknye lah..haha=D

diba said...

@Ade3
mestilah..he

diba said...

@Me
bosan..sebab skjap gelap..skjap terang..huk2 iye..stu je plakon dye..huk2 sngka ade gk cite cm2..jimat..he lau hepi ending tu kire brbaloi la gk kot..he

/Dayah//Nurul/ said...

mnakutkan jea

Un Phat Lee said...

fulamak jimat kos betul.ehe XD

Seri said...

sejam setengah tu hanya nak tunjuk bagaimana mangsa cuba keluar dari keranda saja?

Me said...

hehe...xpe2...myb dgn tgk cite nie, leh blaja cara2 nak melepaskn dri...em..meloloskn dri dr p kuliah, menyembunyikn dri dr dihat c.mat zin, cara melepaskn diri time bilik gelap,dan sebagainya..haha=P

si biskut said...

ini mgkn citer 1 lokasi yg sempit...Aku belum tgok lagi nie.tapi rasenyer aku takkan tgok kat pawagam.

ticnube said...

base nye omputih buat cite yg thriller cm ni base on islamic perspective..

diba said...

@/Dayah//Nurul/
xdr ape pn nk dtakutkan..cume ade babak dye potong jari..huh!

diba said...

@Un Phat Lee
tau xpe..lau tgk cm2 je..nmpk jimat sgt2..huk2

diba said...

@Seri
yup..tau xpe..dh la..bukn ade gmbr sgt..lau mncis die pdam..skrin wyg gelap gelita..

diba said...

@Me
ahaa..cm perli je..ngee..idea yg bgus,,msuk lam locker pn alala cm keranda tu.haa boys kat asrama tu nk ngelat wat la cm2...haa=p

diba said...

@si biskut
bukn mgkin..mmg lokasi nyr lam keranda tu je..xyah tgk la..huk2

diba said...

@ticnube
xtau la nk kate..tpi ada stu babak tu dye dgr azan..pastu dye cm dapt stu idea..huu

diana said...

sorang je pelakon dia??
bajet rendah la ni..
heheh

diba said...

@diana
yup..sorg je..lelaki..huk2,,murah la..he