22 August 2011

KCB 3 : dari sujud ke sujud


ahaks..sapa layan KCB kt sini sila angkat tangan.wah-wah ramainya..;p untuk sesiapa yang layan semua maklum ada KCB 1 then KCB 2 lepas tu ada juga KCB the series Ramadhan.tahun lepas tak silap.untuk tahun ni ditayangkan sebelum Ramadhan lagi di Indonesia kira KCB 3 tapi tajuk dia 'dari sujud ke sujud' haa..kalau perasan lagu dalam page diba lagu tema cerita tu la.opss untuk yang tak pernah dengar or tak tahu.KCB stand for Ketika Cinta Bertasbih.sebuah cerita yang diadaptasi dari novel.then novelis terkenal Habiburrahman El Shirazy juga turut berlakon sekali.so far setakat yang diba dah tengok macam biasa tak menghampakan.he sedih, geram, seronok semua ada if tengok cerita ni.actually orang yang agak kurang nak membaca novel macam diba memang layan je la.if dah baca novel tak apalah.malas nak cakap panjang-panjang nak tahu sinopsis klik sini.pelakon-pelakon dia rasa semua dah terkenal.senang kata yang berminat nak layan sila tengok.



p/s : jangan lupa adanya lailatulqadar pada 10 malam yang terakhir ramadhan

6 pok pek:

Chegu Zubir said...

ada k citer ni..saya mahu...huk3..bisa nggak???

diba said...

@Chegu Zubir ahaks..xdownload pn bnyk ngat..stakat ni tgk on9 kt utube..huk2 tgk link ni http://www.youtube.com/user/M3L4TI pnuh dri awal smpi stakt ni..

Hariszzz said...

nak komen kat sini terkeluar kat fb plak :P bonus utk blog awak then :) lukisan comel tu sentuhan awak ke org lain? i loike :D

Ain Atika Zailani said...

hehhehe terimaksih saling mengingatkan...best ke cite tu..salu mak je yang layan kat umah..hehe

diba said...

@Hariszzz thnxs ye;) xlah..lukisan tu.. org len..hee xmhir ag

diba said...

@Ain Atika Zailani leh la..besh gk..layan je..mcam2 pngajaran;)