18 January 2011

review filem khurafat


sebuah filem arahan Syamsul Yusof dibawah Skop Production dilihat sangat membanggakan apabila jumlah kutipan sehingga Ahad lepas mencecah 2.5 juta selepas ditayangkan bermula 13 Jan yang lepas.ianya membuka tirai 2011 yang sangat baik apabila filem ini dilihat berjaya sekalipun pengarahnya buat kali pertama mengarah filem bergenre seram ini..so diba juga tak ketinggalan menonton filem ini..cadangan pada mulanya ingin menonton filem Hollywood 'Faster' pada Jumaat lepas..kononnya menganggap filem Melayu tak best..tapi ok lah..sebab my adik yang suggest menukar cadangan tengok filem ni..nampaknya tak rugi..filem khurafat ini dilihat banyak pengajaran dan lakonannya boleh dianggap real..huu

sedikit review daripada pandangan saya :

lakonan liyana jasmay dan sabrina ali sangat menaikkan watak johan yang dilakukan oleh syamsul

hantu dalam cerita ni boleh dikatakan menjadi dan muncul secara mengejut..itu yang ramai nak tengok..kira lakonan hantu menjadi..he ala-ala ju-on pun ada..itu yang bagi ibu mengandung and orang sakit jantung jangan tengok tau!he

since hantu tak apa lagi kot..paling rasa tak boleh tengok bila sabrina ali yang memegang watak anna bekas kekasih johan membunuh diri..hirisan pisau pada tangan dan cucukan pisau pada paha...huish..dahsyat..tak boleh tahan tengok since tu..

then since kereta mayat jatuh tu..memang cantik dan real..ha

setakat ni dengar feedback filem ni sangat baik la..thumbs up for syamsul yusof..sesiapa yang masih belum or pening-pening lagi nak merancang filem hendak ditonton..pilihlah khurafat-perjanjian syaitan...bagi yang dah tengok apa komen korang plak??

p/s: bagi peminat genre seram jangan tak tengok ye;)




Photobucket

8 pok pek:

Bazz Rianne said...

waw.menarek
aq tercarik2 cte yg x wat aq gelak bile antu die muncul.hee

diba said...

@Bazz Rianne
of coz..mmg ko xkan gelak punye...huh!

Cikgu Fikri said...

wah...
fiq tak sabar nk tgk cter tu esok! :)

diba said...

@Cikgu Fikri
la..npe tgk esok ptut td..tiket murah kit..hee nway njoy movie ni sok..hee

Attoae said...

k.dba, nk tngk wayang gak.
lama dh x g cinema.
ble laa senior maw blanje junior nih???? ;p

diba said...

@Attoae
alolo..xtau la plak junior ni nk tgk ngn senior..akk beres je..set mase on..hee akk pn dh final year ni..he

student said...

menunggu untuk boleh didownload..:)

Entry BEST!UPDATE: Masalah Penempatan IPG Selesai

diba said...

@student
tggu la..hee