26 November 2010

Daiso


pusat peralatan/ kedai serbaneka

dah beberapa hari ni tak post entry..biasalah cuti-cuti akhir tahun ni sibuk juga.berjalan cuci-cuci mata.hari ni baru rileks nak menghadap laptop kesayangan..baru ni singgah ke Sunway Pyramid meronggeng bersama rakan-rakan..nak tau apa aktiviti Diba kat sana tengok my FB..ahaa

masa kat sana sempatlah melihat-lihat Daiso Shop..ahaa sapa tak pernah dengar angkat tangan cikgu terangkan..kalau malu cikgu tetap nak terangkan..hee ringkas je..actually kedai ni dah lama juga ada kat Malaysia....kedai ni kalau masuk rasa-rasa macam ada kat Jepun..ok lah tak payah nak naik kapal terbang kan..hee yang menarik kedai ni satu je..semua barang RM5 dari yang sekecil-kecil ke yang sebesar-besar barang..baik ambil yang besar kan...haaa


p/s : ada la beli kotak-kotak comel kat cni..hee

14 pok pek:

Heidi Shafiq said...

wow.. menarik kedai ni.. aku x perasan pun die wujud..

.cik yaya. said...

hehe selalu gak masuk. tp pernah beli payung rm5. sehari je pakai trus koyak rabak..huhu

biskut said...

belum pernah lagi jumap daiso nih.Mungkin taklah seglamer kedai yang lain macam bigseed ker ap[er kan.

diba said...

@Heidi Shafiq
cube ah ah cri kt mall besar2 ckit ..ade dh..hee nk kate lame sgt pn x..ada la lam 5 buln kbalakngan ni..he

diba said...

@.cik yaya.
bese...la name pn brang rm 5..he

diba said...

@biskut
mybe blum glamor ag kot..hee

Lizzie Yasmin said...

suke pegi Daiso nie.. cari barang tuk collection katak.. hehehe

diba said...

@Lizzie Yasmin
aha,,seswai sgt la tu..tpi ase bnyk katak hijau kn..he

hans said...

hahhaha
aku suka pergi kedai ni kalau kawan ku ajak

P/S : Beberapa Soalan Menarik Yang Gua Nak Tanya Pada Anda Semua

Irnie said...

hari² dok lalu dpn sp tu, tak teringin plak nk singgah masuk.. tp daiso cam menarek i ke sana.. camne nih..? aduss!!

Irnie said...

hari² dok lalu dpn sp tu, tak teringin plak nk singgah masuk.. tp daiso cam menarek i ke sana.. camne nih..? aduss!!

diba said...

@hans
oo lau g sendiri tak la ye..he

diba said...

@Irnie
ha..g la dkat ngn watson..huk2

Seri said...

ada tempat baru. boleh cuci2 mata. tapi kat seremban tak jumpa lagi kedai ni