28 September 2011

oh..roti canai

ay ay ay dapat roti canai! ay ay ay dapat roti canai! betul-betul layan that great song, sampai terbawak-bawak dalam entry.haaa kempunan dua hari berturut makan roti canai malam-malam tyme diner.ok tak? makan tyme dinner.he bukan itu je.roti canai + nasi goreng cili api.haa memang teringin kot.lau kat rumah, ibu catu kot bila nak makan roti canai.tunggu dah lama tak makan baru boleh makan.haha dulu selalu kena kuliah ngan ibu tyme awal duduk matrix kat melaka.hari-hri petang balik kuliah makan roti canai sambil tengok bola.tyme tu memang world cup punya ulang siaran.layan lah hari-hari kot.haha area tahun 2006.dulu hari-hari ibu call tanya makan apa, sekarang je kadang-kadang ibu tanya.yang penting ibu kata jangan makan manis-manis selalu and kurangkan ais.ada tak mama or ibu korang pesan macam tu??ahaks.

puas hati dapat makan roti canai ;)

tapi-tapi tau dah roti canai ni bahaya gak.tapi dah makan pun dua malam berturut-turut lagi.he ok bahaya macam mana tu.Sebiji roti canai mengandungi kalori sama dengan 5 KM berjogging. Maknanya sekiranya kita jogging sejauh 5 km, lepas tu kita sapu sebiji roti canai serupalah kita tak jogging langsung.Dah tu kadang-kadang sapu sampai 2 biji dan langsung tak jogging. Hari ni dah makan roti canai dah sempat berlari-lari, agak-gak dah boleh bakar belum kalori terlebih tu..hee Selain itu, terdapat so much oil in roti canai. Nak uli tepung, bubuh minyak, nak canai, bubuh minyak,nak goreng bubuh minyak. Dah tu, minyak tukang roti pun masuk sekali (peluh dia)? eeeiii..no no ..diba tengok la tyme dia buat roti canai tu.haaa kalau tak terfikir-fikir gak nak makan.he ok nak tahu kalori sebenar roti canai and kita banding beza dengan roti-roti lain ek.

p/s : aha..kalau teringin nak makan apa-apa..makan je.alhamdulilah;) tapi yang penting beringat! 

18 pok pek:

ahsfantasy24 said...

hehhee..
kite suke ngat mkn roti canai,
tp kuah die mst nk tmbah gule :)

hamzah ian said...

la tak makan roti canai.. huhu

erysweetie said...

teringin nak mkn roti canai jugak ni. hukhuk

Heidi Shafiq said...

mak aku x kasi aku mkn bende ni.. tp mase blaja ni la makanan favorite aku sepjg mase.. haha..

Miss A said...

aku asal makan roti canai cicah gula.. kalau x makan roti canai, makan cheese nan.. memangla banyk kalori tp aku belasah aje haha

budakijaupendek said...

roti telur yg sedap tuuu.. hehe

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3..

selamat xterliur sbb baru makan roti canai...ila suka kalau kuah dia banjir...hehehe

diba said...

@ahsfantasy24 oo ye..tau dh,kdg2 ade mmbr mkan ngn susu..he

diba said...

@hamzah ian ade gk ek..org xmkan..sdap kot..

Aduka said...

peeeeeeeeeeerrrrgghhhh..!
tiba2 rasa lapar.
+_________+

diba said...

@erysweetie g la kdai mamak konpem ade!he

diba said...

@Heidi Shafiq aha...bese ah tu..mak kn jga mkan kite..he kite je nkal..;p

diba said...

@Miss A aha..belasah je kan..ikut sedap mulut..tpi xdr la smpi brhari2 mkan..ok la tu.he

diba said...

@budakijaupendek ag la tggi kalori dye..tmbah2 mhal.knyg nye sme je.he

diba said...

@ILA HonEyBuNNy oo smpi bnjir kuah dye..lau diba cicah je..hee

diba said...

@Aduka cpt g bekfes ngn roti cnao..hee

ArulchelseA said...

alamak tgok roti canai jd lapar la plak..

diba said...

@ArulchelseA daptkan segera di restoran brhampiran..hee