20 December 2009

soundtracks of our lives~



songs:soundtracks of our lives...
ayat tu diba tertarik..ahaks...mesti banyak kan lagu-lagu feberet sepanjang kehidupan yang kita lalui ini...setiap zaman mesti lain-lain and lagu-lagu ni yang akan mengembalikan memori kita pada zaman tu kan...tak salah nak dengar lagu-lagu ni asal jangan melalaikan..betul3x..heee

salah satu lagu ni betul-betul buat diba rasa nak balik pada masa tu..sebab rasa macam belum puas..hee nak kate ingt kawan ke tak lah jugak..tapi teringat kehidupan masa tu...masa tu zaman kemunculan band indonesia yang famous tu..ungu band..tapi bukan sebab diba minat kale ungu tau!..first time dengar lagu die yang 'demi waktu'..padahal lagu tu tak ada makna pun buat diba...just teringat lagu tu popular time diba nak masuk matrikulasi kat Melaka...dengar-dengar macam besh je..hee nway now dh bosan la dengar...haha bile dengar kat radio tau dh pukul berapa masa lagu tu keluar...time tu area tahun 2006..SPM 2005...

yela...sebelum pergi kuliah bukak radio lagu tu...balik kuliah lagu tu...time rehat pun lagu tu...hehe dah terminat lagu tu ringtone pun lagu tu..opss..time tu zaman polifonik ag...diba lum pakai nset mp3..nset pn selalu bunyi....maklumlah diba kat melaka...family kat selangor..bertahun-tahun duk hostel dekat je..amek kau masa tu hostel negeri lain..selalu lah family call..ag pun selangor mana ada matrikulasi...haha

bukan nak kata diba sorang je cam agak tergila-gila lagu tu...member-member diba gak...haha tapi lama dah tak jumpe diorang...just zara je..tu pun coz study dekat ngan diba..hee masa tu pun duk matrikulasi kejap je.. tu rasa tak puas...huhu sebab nya nak kene masuk maktab...nasib baik dapat maktab yang agak paling dekat ngan umah...hee even berat sangat-sangat nak pergi maktab tapi go on je...now everything ok...just this song keep my memories in Malacca Matriculation College..Miss U all my frens..~;D

rasa ramai je tau lagu ni...not bad gak kan..hee 1st time dengar lagu ni minat lah ngan ungu band ni...hee

p/s: how about u all?...tell me your songs..hee




10 pok pek:

shyna said...

btul2..
kak husna pun suka gak dgr lagu bnyk2 kali..smpi nak termuntah..hehe
tak la..dgr sampai jemu..pastu stop..pastu dgr balik n mula la ingat kenangan2 dl yg ada kaitan dlm kehidupan nie kan?=)

kadang2 bau bedak@perfume pun leh ingat ttg satu peristiwa..pelik kan=)

ahsfantasy24 said...

btul3! stju ngn dyba n k'hsna..
=)

kdg2 sume tu meng'calling' knangan..
klw yg gmbira, ase bhgia jep..
klw yg mnykitkan, sdeh smp nk nges! =P

diba said...

kak husna@bile igt kenangan tu kdg2 sampai berangan2 kn..hehe
lau bau bedak tu bese bukn ingat something happen but someone kot..ngee;p

ahsfantasy@bese la...hidup mcam2 perasann kn sedih, hepi...lau hepi mmanjang cm xnormal plak..hehe

Me said...

klw nk ckp lgu fvret 2, mmg byk r..
xterkira...sumo kategori ade,,malay,omputih,japan,..haha

tp salah 1 lgu fvrt nye, lagu kenangan terindah
yg kmpulan samsons duk nyanyi..
duk jd kenangan la jgk, tjuk lagunye pon kenangan terindah kn?hehe

diba said...

of coz la bnyk..tpi diba lgu mlayu, indon ngn omputih..slain tu xlyan pn..hehe wah lau japan stakat lagu doraemon je...haha

kenangan trindah...dh name kenagan indh plak tu...msti lah igt tuk pengalaman2 indh kn...hee~;D

ticnube said...

aku ske dgr lagu... but then x l;eh repeat any times sbb nnt aku penin n x leh tdo.. 3x tu maxi dh tuh..muhhahaha

diba said...

la..yeke msti dgr lgu just suke2 je ek..xmlekat lnsung ek..org kate xdr feel ek..hehe

bese la..lain org lain cara~;D

bazz said...

pnh bace buku Aa+Bb?
dlm tuh ade ar teselit lgu ronan keating when u say nothing at all..gler taching

diba said...

buku pe tu??ko ade ke leh pnjam..hehe
taching2 je kobg ak ye..aish!

cik EPAL said...

best ke lagu ni?? :)