02 December 2009

kolam renang???


smalam duk tengok tv...ade lah orang datang...'assalamualaikum'..maka jawablah 'waalaikumslam' dan melihat pada siapakah gerangannya...huhu...hanya lah pemberi surat saman...opss!surat jemputan...wah..ade dekat 10 keping...huhu...semuanya lawa2 belaka...orang sekarang ni mewah2...lau diba kawin nanti tak taulah kad jemputan camne..hehe ade satu ni diba tertarik kad jemputan die kale purple...tapi unik la...memang nampak mewah...alamak! nak tunjuk gambar nanti ada nama plak...tak pe lah...
nak carilah empunya kad jemputan ni dari mana...so nyer tengok lah pada peta yang dipaparkan...ahaa...rumah kawan diba je..kakak nya kawin...beres boleh pergi kot...lau tak ada hal...hehe ag pun dekat je..satu kampung...tapi yang musykil ada simbol kolam renang dalam peta tu...bila plak wujud dalam kampung diba ada kolam renang..pelik2...tanya kat ibu and adik yang duk hostel( nina ) pun tak tau...tanya kat adik yang bongsu tu...dia jawab "a'ah ada kolam renang.dekat ngan umah kawan adik...bayarannya dalam RM 5 or kurang kot"...dalam hati diba " bia betul...tak penah dengar cite pun" tanya ayah diba, ayah kata ada sebab pernah dengar orang cite...tapi ayah tak pernah nampak gak...huhu...aish tak boleh jadi ni....

so nyer diba, ibu ngn nina pergi lah...mencari dimanakah letaknya kolam renag tersebut....hehe padahal minggu lepas dah seminggu mandi kat kolam renang kat 'my vacation home '...hee naik-naik kereta dah bawak peta umah pengantin...tapi tengah2 jalan baru perasan salah kad jemputan...bukan kad jemputan yang peta ada kolam renang tu...haha dah tu ayah bagi petunjuk....tapi cari-cari ag tak jumpe gak....haha...dah pusing banyak kali..dah la kampung ni banyak lorong...tu lah tak ada keje sangat...last2 balik umah...ibu kata ' g tukar kad jemputan tadi'...hee then g jalan2 ag..cari2 ag....upenyer..kolam ikan je....memang kurang asam betul...haha..bak kata ibu ni 'kolam ikan berenang'...tak pe lah...sekurang-kurang nya...dapat pusing satu kampung...lau tak...keluar umah pergi bandar pastu balik umah...jalan sama je...huhu..balik lah kiteorang anak beranak tergelak....hehehe


p/s : sayangilah kampung kita~;D


10 pok pek:

zaradgreat said...

aku sayang kampung aku.heeeeeeeeee

diba said...

yela..duk la kt kampung tu..smentara cuti2 ni.hee

Iqakiko said...

hik3..owh iqa bru nk tkejeut xkan tg krg ade kolam renang..hik3..

Geekspro said...

ni salah sape sebenarnya??
salah yang bagi kad@salah orang yang baca kad??hu.

ticnube said...

adeii la ...lawakk toll....hehhe..sakit pewot aku...

diba said...

iqa@ haa..mane tau tetibe ade..hee

geekspro@ salah bkal pengantin yg buat plan kad jemputan kot..hee

ticnube@klakar ek.~;D

ustazah dyLLa said...

salam diba...
naseb diba xsesat dlm kmpg tu...sah2 laa diba kena xplore kmpg diba lgi...haih...bikin malu org kmpg je...hahaha

diba said...

haa..tu la wat malu je..heee
mmg jrang jlan2 kt kg..huhu

Izzuddin Akmal said...

kire ok laa..ade istilah kolam..bukannyer parit..huhu

diba said...

haa...lau parit mmg dh tentu2 ikan ade...;)