03 June 2009

apabila lubang terbentuk

lubang apakah yang terbentuk..ahaks mungkinkah tajuk entri saya ini membuatkan anda semua terfikir-fikir..lubang apa ni?..lubang kat mana?..masa bila berlubang?...kenapa berlubang?..aduss kalau tak terfikir apa-apa lepas baca tajuk entri ni.sila lah perbanyakkan ujian KBKK...ahaks


gambar sebagai penaik seri entri ni..hee~


critanya masa sebelum exam final sem baru ni..saya baru blik dari umah ke maktab,masa tu dh bercuti selama 4 hari kat umah..opss terbuat cuti sendiri..hehe on da way blik tu alhmdulilah ok je..sesampai nya berhampiran maktab rasa cm lain macam je keta saya tu..ala..keta saya yang cam ala ala Honda City versi baru tu..hehe erm..disebabkan dekat sangat kat maktab..saya pun malas nak berhenti..sampai2 baru tengok tayar keta ku bocor rupenya..aduss tayar keta tu lah berlubang..tapi tayar tu tak pasan sangat pun die dah bocor


time tu memang dh terkena la..slama ni orang duk pesan suh blaja tukar tayar..siyes mmg tak tau nak watpe..so saya pun call ayah saya..ayah pun kata sume barang and tayar ganti ada duk lam bonet..saya pun tengok2..memang ada pun..selama ni tak preasan..ayah suh tukar sendiri..tapi mmg tak reti lansung dah lah nak angkat barang2 pun tak larat..masa tu nasib bek awal lagi dalam pukul 4..so kat area bawah hostel tu tak ramai orang..kira tak ada orang lah..

duk tengok2 kat tayar keta tu..nampak lah sorang laki ni..keta ni nyr pasal saya pun terus mintak tolong..nasib bek terus nak tolong..lega hati..tergelak je..siap diajar cara nak tukar tayar..tau dah.tapi if nak buat sendiri memang tak tau lagi..hehe nak isi angin dalam tayar keta pun tak mahir apatah lagi nak tukar tayar..tapi dah penah kena skali ni...ok lah pas ni rileks ckit..tapi still nk mintk tolong orang lain gk..haha tu lah ptut nyr kena wat ujian praktikal tukar tayar..kalau tak memang tak tahu..even lesen dah penuh..bese la perempuan ni payah ckit nak blaja2 benda cm2...



p/s:tuk sape2 yg tak mahir bab2 keta ni..sabo je lah lau jadi pape kat keta tu..huhu

11 pok pek:

~WiZrA_HoNoR~ said...

heheh
pasneh memang kena blaja tuka tayar kete..:)

Iqakiko said...

ko pon same teya..hehe
tqa pon xxtaw nk tuka taya kak.
pasni aja boleh?
org tu dh tnjukkan kan??
:p

i_m diba said...

diba > wizra

huh..mmg wajib blaja..len la klau ade driver..ahaks

diba > iqakiko

akk leh ajr teori..praktikel wat sndri..
xpun nnt akk wat klas..hahaha

Izzuddin Akmal said...

amboi...beso nyer kete..~
xpe2 pengalaman tuka tayar kete..ehhehe

~WiZrA_HoNoR~ said...

heheheh
to kak diba~
pasneh akak la kna ajar kte..:)

to iqakiko~
heheh
ak x reti bwk keter lagi...:P

i_m diba said...

diba > izzudin

mstilah kete beso..lau kete kcik pyah nk blik kg jauh2..hehe

i_m diba said...

diba > wizra

aduss..teya p blajaq kete..rugi xreti bwa tau..hee~

faqhrule said...

ye ke cam honda city?
macam proton je hehehe..
mintak sape tolong tukar tayar hari tu? pak guard ke..
ke en roslan hahaha

i_m diba said...

diba > faqhrule

dh kate pn ala ala
mmg bukn honda city mcm je;p
spe tu secret la.dua2 tu bukn.ahaks

sue said...

amboi...rahsia2 lak yek...

i_m diba said...

diba > sue

mstilh rhsia..lau x tkut die xnk tlong ag..hee~