14 December 2010

1 virus seringgit


1 virus seringgit


korang rasa kat mana nak jumpa virus semurah ini..hee virus ni bukan stakat ada kat sesetengah tempat tapi semua tempat yang ada komputer..actually ini hendak menceritakan pasal virus komputer..paling senang nak dapat virus ni kalau kita pergi cyber cafe or kedai komputer untuk printing..betul tak??ehee..


hendak dijadikan cerita..bulan lepas diba ada lah sedikit urusan kerajaan di shah alam..eceh..masa ni memang urgent sangat nak print surat rasmi...tak sempat nak print kat rumah..cari punya cari kedai jumpa satu kedai gambar..kat tempat tu bagi print tapi die kata kalau pendrive ada virus kena cas..huh.. diba dengar macam pelik je..tapi ibu nak juga print kat kedai tu..nasib baik tak ada virus...actually harga satu virus yang muncul seringgit...hee


tak kisah lah..nak cas tu... 2 3 hari tengok pendrive tu...document yang di print kat kedai tu..dah terdelete..memang kedai tu lah..sebab last guna pendrive masa print tu..aish geram juga..maklumlah surat rasmi tu untuk urusan kerajaan..boleh kata antara hidup dan mati kot..betapa pentingnya..tapi bukan diba punya...my mum punya....hee


p/s : lain kedai lain style..macam2 kan..hee





Photobucket

6 pok pek:

ahsfantasy24 said...

astaghfirullah..
kemut betui tauke tu,
t xya p ctu da, g print kt laen lak..
hehe~

Seri said...

1 seringgit. kalo dah 20 virus kena rm20. kopak duit nak bayar harga virus padahal nak print sehelai je

biskut said...

tak penah dengar pon lagi diba...biar betul virus pon nak kena cas.

diba said...

@ahsfantasy24
tu ah psal xmo g ctu ag..mmg sengal..geram pn ade..dh dye delete document tu..huh!

diba said...

@Seri
tu la psal kak seri...geram nengok..hee saje nk pau duit org~

diba said...

@biskut
mmg ade tau..jgn xcaye...huk2