07 September 2010

cop dinding



"ni kete I kat kg..('',)" ..tengok kat syiling ek

diambang syawal ni macam2 je kita tengok orang hias2 rumah kan..dengan perabut la..cat la..langsir la...lampu la..he dib
a tolong2 gak mane2 yang nak kena hias..setakat ni sume dah ready la..he simple and nice cukup kan..tolong2 nenek pun bereh..tinggal nak masak2 je.kueh raya yang diba nak wat pun lum setle ag..tpi express mudah dan cepat je...haaa nway kat cni nak cite pasal home decoration..

since diba dah duk kat johor ni lam 4 hari..kelmarin ada orang datang umah cousin..alahai duk sebelah umah je pun...hee masa tu diba ngah tido kat umah nenek..he bunyi sms..suh g umah cousin tu la...katanya suh pilih cop dinding...lam hati duk kate...ade2 je la..nak2 dekat raye ni..hee

ni hasil decoration lam bilik
rooller yang bercorak

bangun2 pi la tengok..style home decoration die mmg cepat la..satu bilik siap dah...actually cop tu macam rooller cat tau...ade macam2 corak..siyes comey la..skali dah roll satu bilik..pandang sekali sebiji wallpaper dinding..huh..masa die datang tu promotion satu bilik rm180..murah tu..daripada wallpaper tu...wallpaper je..mahal..nak pasang pun kene upah..huh..setakat tak pernah jumpa ag la style yang ni..means cara die tu..simple n cepat je...

duk2 borak ngan orang yang wat deco tu..die dapat ilham pas g jalan2 kat Italy..aish..ley plak jalan2 kat Italy kan..hee besh tu...ahaa pas die dapat idea kat Italy tu die g Indon..wat ubahsuai..lau tak corak die panjang sangat...ooo yeke..diba dengar je macam2 die cite..cat yang die guna tuk cop dinding tu area rm2000..tak tahu la cat pe..tapi import tak silap dengar la..cepat kering..sat je..dah banyak tempat die wat seluruh Malaysia and negara jiran..kerja kejap je..tapi kemahiran tinggi..lau rase tertarik ley panggil die ag..ahaa..tak tau la korang penah nampak tak home decoration ni..saje je nak cite bagi yang tak pernah tahu..hee bese la..macam2 je nak dekat syawal ni kan..


6 pok pek:

Izzuddin Akmal said...

tu kete awk bw g ipis eh..smart2x...
hehe

diba said...

akmal@ eh..xlah ni kete gune kat kg je la...ehe mmg ah smart;)

~cik manis~ said...

tade jual ke roller tu?
nak cop dinding gak. smngt nk decor kan bilik. hehe :D

diba said...

manis@roller tu la yg die dpat dri Italy..lau ade akk pn dh beli...;)

bazz rianne said...

nk tawu x..aritu raye kt kg..rupenye kt umah macik tuh da cop umah die since 2 thn lpas..

tp tanx to u..lau ko x post entry smpi sudah aq engt dorg lukis sndrik kt dinding tuh..haha

diba said...

aha..yeke..dh lame kot bnde ni..kite je xtau;)