15 February 2012

jarum mas



ahaks.lihat, lihat and sila lihat.oh this my birthday present baru-baru ni.tapi dh sebulan lebih yang lalu hujung tahun tau bukan awal tahun.haha ok nak perasan muda sebab lahir akhir tahun.ibu yang bagi.btw sebelum ni tak pernah kenal aksesori girl tuk yang ni.tapi value dia agak tinggi.tengok je camtu harga hampir rm200.huh this one adalah gelang yang diperbuat dari batu jarum mas hitam.salah satu batu yang agak bernilai selain yang lain-lain.haha banyak sangat namanya susah nak sebut and taip.mesti ada yang tak pernah dengar kan.lau nak tau jenis-jenis batu ni lah yang dibanggakan cina.batu-batu ni bernilai tinggi sebab cantik and nampak neutral.memang semulajadi and tak semua orang leh nilai batu ni dilihat cantik or tak.tapi bagi orang cina memang bernilai.macam-macam jenis batu ada.lau nak kenal jenguk kedai kristal cina-cina kat mall mana-mana.actually lepas dapat gelang ni baru je tau pasal batu-batu ni.my mum memang minat sangat..he tapi for me paling minat jenis jarum mas ni.ada macam-macam warna tapi susah nak dapat.sebab rare harga dia leh cecah ribuan ringgit.huh semangat.baik beli emas kan..haha orang cina pakai sebab fikir batu ni ada kebaikan bagi kepercayaan diorang la.tak percaya tanya diorang..haha kita tak boleh percaya tau.nanti jadi khurafat batu.penah keluar sekali dokumentari tentang khurafat jenis ni kat oasis.he untuk suka-suka cantik-cantik ok je.he




yang ni jenis batu emetist.suka tengok sebab warna ungu.gelang batu ni memang cantik.haha


p/s:jiwa perempuan tak lari dengan benda-benda yang cantik;)

7 pok pek:

Qemey said...

emm,,,
untgla dapt adiah bday ujung taon~

ILA HonEyBuNNy said...

cantiknya...

ila memang minat gelang2 neh..pantang tgk nak beli..ehheh

Bazzstary said...

huk2 tahun lpas x dan nk clebrate bday ko kann,,uhuk

balik ni secret rciepe jum!

Teenager Housemaid said...

wah..cantiklah..:D

ahsfantasy24 said...

betl,
perempuan suka yang comel dan cute.
Paling penting, Tuhan sukakan keindahan :)

ahsfantasy24 said...

betl,
perempuan suka yang comel dan cute.
Paling penting, Tuhan sukakan keindahan :)

diba said...

Qemey: dh lhir akhir thun;p

ila:lau nak cmni diba tlong blikan..he

bazz:sume pn xpe..chilis.SR msti..he

ahs:yup;)