15 December 2011

mismatched

mata dah ngantuk ni tapi rasa nak membebel kejap sebelum tido.hee puas berjalan-jalan then makan-makan area Batu Pahat with my nenek.agak-agak siapa dapat teka diba pakai baju warna apa tadi?.he it's ok nanti diba update pasal jalan-jalan tadi.he bagi yang selalu hangout ke jalan-jalan mesti sampai satu tahap rasa 'erk..tak tau dah nak pakai baju apa kan..rasa semua baju dah biasa pakai,tapi baju banyak..huh nak termuntah dah almari dalam bilik tu kan2x??haa terasa gak macam tu sebenarnya,opss tapi tak banyak sangat kot baju;P

actually..memang baju kita banyak kan.lepas tu kita selalu dah set..baju ni pakai dengan seluar ni, ok tudung ni.biasa ikut tema warna betul x??haa tapi rasa tak salah kan sebenarnya kita pakai lain..tudung ni, baju tu..seluar  lain plak, maybe yang agak kontra warnanya.tapi orang nampak macam mismatced la..bagi yang yakin sebenarnya sepadan.he betul tak? kebanyakan orang takut or tak berani nak pakai dengan warna-warna kontra, contoh hijau biru, oren purple..tapi sekarang rasa macam dah trend kot.bagi diba.apapun semua bergantung pada keyakinan kita and kesesuaian badan kita.jangan takut kalau tudung kuning baju biru then seluar jeans and sneakers oren..fuhhh..mmg mantap..haa sebenarnya penah buat camtu..;P pastu ada orang tegur mismatched..haa maklumlah sneakers rata-rata warna yang oren, purple of coz la feberet, coklat and biru..


perasan tak kalau kita pakai macam ala-ala warna or style yang mismatched, mesti orang pandang.haha rare kot orang buat camtu.tapi persepsi orang kan dua-dua ada positif and negatif.he so apapun dalam berfesyen ni kena yakin baru penampilan tu menyerlah.kalau kat kaca tv selalunya pengacara-pengacara pakaian diorang bukan satu tema warna pun.tapi bila sesuatu tema warna dah dibiasakan orang tak nampak pelik pun.sekarang ni tema untuk perkahwinan pun tak macam dulu kan.kalau semua pink semua serba serbi pink.tapi sekarang tak..ada pink + grey..pink + blue..sebab ada yang mulakan so semuanya nampak ok,actually pada asalnya kira mismacthed.so tak perlu bila beli satu baju je terus nak beli tudung, kasut or seluar yang sama sepadan, tambah-tambah butang lagi brooch tu..haa memang penat lah..hand bag lagi..payahlah..hee btw jangan membazir jugak!he


p/s: orait sok nak drive bp to ks..so tidoww dulu.

5 pok pek:

cik manis said...

alaa yg pnting blasahh :p . manis salu je jd fashion victim. kih2

Miss "L" said...

@cik manisbetultu.plus kita happy

Anonymous said...

i miss u, n i know where the pics taken.haha

agk2 kenal x?

DzuLagiL said...

persepsi manusia tu berbeza...
itu yg buat manusia tu unik

syakey said...

skrg mis match ke, terlebih mix match ponn org dh tak kisah.