31 August 2010

belum merdeka!


merdeka! merdeka! merdeka!

siyes sangat ke merdeka...aha lau ikut sejarah ye memang betul..negara kita memang merdeka..bagi diba merdeka ni bebas..lau nak diikutkan skop merdeka luas...meh diba kecilkan skop...merdeka kah kita dari sekolah...huahua..bakal seorang guru akan bebas ke dari sekolah..pasti jawapannya TIDAK kan..dengan yakin sekali..he

tahun nak pmr

alam persekolahan memang tidak akan putus dalam diri saya terutamanya..cuma dari segi tugas di sekolah je yang berbeza...dulu alam persekolah untuk belajar..adalah dalam 12 tahun kot kat sekolah..wah lama seh belajar...alhamdulilah..ilmu melimpah2 dapat kan..cikgu2 pn dapat pahala tak gitu ke...

so sekarang and akan datang still kena pegi sekolah..tapi jadi cikgu/ ustazah / teacher /sensei macam2 lah..ahaks situasi berbeza tapi still dalam skop alam persekolah...dah yang namanya kerjaya perguruan sampai tua lah terlibat dengan sekolah..so tak merdeka lagi la dari sekolah tul tak...aahaaa minat tak minat redah je kan..he

lau dah pencen sekali pun..mesti terlibat gak ngan sekolah..uruskan anak-anak sekolah tak pun mane tau cucu ke sekolah nenek uruskan..hee bagus tu..hee sampai time tu mesti dah jadi ahli PIBG kan2x...so sampai bile2 la kan...belum merdeka dan tak akan merdeka dengan persekolahan...ni satu skop dari pendapat diba yang belum merdeka...hee

mengimbau sewaktu diriku murid di sekolah:

1994 : Tabika KEMAS Kg Sg Gulang-gulang,Tg Karang, Sel

1995-2000 : Sek Keb Parit Serong, Tg Karang, Sel (upsr)

2001-2003 : SMKA Simpang Lima, Sg Besar, Sel (pmr)

2004- 2005 : SBPI Sabak Bernam, Sel (spm)


p/s : salam kemerdekaan yang ke-53( '',)



20 pok pek:

ahsfantasy24 said...

slam kmrdekaan.. :)
ayuh mrdekakan sgala yg trjajah ♥♥

diba said...

ye..hee
ape yg trjajh skang adlah fikiran kt..hee

student said...

salam kemerdekaan ustazah adibah.

:)

diba said...

maceh...salam merdekajuga!

attoae said...

alohai kiut nye k.dba tyme skolah lu... not a big changes p0m... ;)))

diba said...

aha..zman tu siyes cm budak2 sgt..skng still ag kot..ngee;p

Malwanaz said...

salam ziarah dari Malwana.. ^^

diba said...

ok..maceh malwana;)

iqbalsyarie said...

merdeka!tiap2 laung merdeka...tapi sama mcm tak je..huhuhu

TERBARU: Kasih kerana Tuhan

diba said...

tu la..kat mulut je lbih,,hakikat xdr makne pn kan..hu

Arief Arf said...

salam merdeka!
selamat hari raya!

X)

Seri said...

salam kemerdekaan

x pe. dulu sebagai murid, akan datang sebagai guru pula. lain tu.

hans said...

salam merdeka
selamat hari raya

P/S : Review Film : Step Up 3D Memang Gempak! Kalau Boleh Nak Tengok Lagi 4 Kali!

ticnube said...

ko dok sg beso ker...? hua.. i know someone from sg besar.. also.. what a coincidence...

diba said...

arief@ ye camat raye gk;)

diba said...

seri@ tu la..jd ckgu plak..mmg lain sgt..ase susah ag pn ade.he

hans@ye..salamt sume;)

diba said...

ticnube@ xlah..duk kuala slangor..skolah je kat sabak..haa sape yg u knal tu???

LiLy said...

eh2..sek sbpi sabak ek..msti kenal wakiyuddin..hehe..
btw kt ipis cors ape ek?1 klas ngn ani n cud ker?

diba said...

kos arabic..;)

diba said...

kos arabic..;)